Pieniamerikanpaimenkoirat ry

Miniature American Shepherd Club of Finland

Tervetuloa

Pieniamerikanpaimenkoira on pienikokoinen paimenkoirarotu, jonka alkuperämaa on Yhdysvallat. Rotu kuuluu FCI:n roturyhmään 1 lammas- ja karjakoirat.

 

Pieniamerikanpaimenkoira on rotuna hyvin monipuolinen ja tarmokas, älykäs sekä miellyttämishaluinen ja soveltuu erinomaisesti erilaisiin harrastuksiin. 

Pieniamerikanpaimenkoirat ry rotukerho on perustettu alkuvuodesta 2018 yhdistämään rodun harrastajia ja tuomaan rotua ihmisten tietoisuuteen.

Yksi jalostustoimikunnan tärkeimmistä tehtävistä on kerätä ja hyödyntää tietoa pieniamerikanpaimenkoirien terveydestä, esimerkiksi kyselyiden ja Koiranetin kautta. Avoimuus ja yhteistyö on meidän kaikkien panos tämän rodun terveyttä ja hyvinvointia edistämään.

 

Pyydämmekin kaikkia pieniamerikanpaimenkoirien omistajia ilmoittamaan, jos esimerkiksi koiralla on joku sairaus tai puute (esimerkiksi muu purenta kuin saksipurenta, puuttuvia hampaita, laskeutumattomat kivekset/kives, nartulle tehty keisarinleikkaus ja siihen johtanut syy). Julkisen tiedon voit ilmoittaa meidän terveystietolomakkeen kautta. Jos haluat pelkästään jalostustoimikunnalle tiedon, niin lähetäthän sähköpostitse osoitteeseen jalostus@pieniamerikanpaimenkoirat.fi.

 

Muistathan myös ilmoittaa Omakoiran kautta koiran kuolemasta ja kuolinsyystä. Tämä tieto tulee näkyviin Koiranettiin, ja voi olla tärkeää tietoa kyseisen koiran sukulaisia omistaville.