Neuroaksonaalisen dystrofian (NAD) geenitestausohje

 

Geenitesti on nyt saatavilla Euroopassa Laboklin-laboratorion kautta. Yhdistys suosittelee kaikkien jalostuskoirien testausta. Sairaat koirat tulee sulkea pois jalostuksesta.

 

Päivitetty 19.11.2023 (yhdistys ei ole vastuussa muuttuvista ohjeista): 

 

NAD -geenitestaus Yhdysvalloissa Purdue Universityn kautta

 

 

OHJEET:

1. Varmista, että käytät steriilejä, näytteenottoon sopivia vanupuikkoja tai näytteenottoharjoja. Käytä 2 vanupuikkoa/koira.  Poskisolunäytettä ottaessa eläimen suun tulee olla mahdollisimman puhdas. Vieras DNA tai bakteerit voivat saastuttaa näytteen. Älä ota näytettä esimerkiksi heti ruokailun jälkeen. Lisää koiran tiedot (nimi ja rekisterinumero) jokaiseen vanupuikkokuoreen. Testipakettia ei ole mahdollista tilata tutkimuksen tekijältä, joten vanupuikkoja lienee helpointa tiedustella omalta eläinlääkäriltä. Näytteet voi lähettää kirjekuoressa tai laatikossa, kunhan saat siihen mahtumaan vaadittavat päälle liimattavat tiedot. 

 

2. Tulosta ja täytä koirasi osalta Individual -lomake. Jos testaat pentueen niin Litter -lomake.  Varmista, että allekirjoitat ja päiväät jokaisen lomakkeen.

 

3. Siirry Tuotteet-sivulle ja valitse testi. Sivuilla tarjotaan myös toisen rodusta löydetyn harvinaisen geenivirheen, juveniili kaihin (Non-HSF4 Cataracts) yhdistelmätestiä (combo test) NAD-testin kanssa. Valittuasi testin vastaa kysymyksiin koirastasi/koiristasi. Kysymykset kustakin koirasta tulevat samassa järjestyksessä. Lopuksi järjestelmä pyytää maksua. 

 

4. Näyte lähtee EU:n ulkopuolelle, joten se tarvitsee tullilipukkeen laatikon päälle. Tullilipuke toimii samalla sähköisenä ilmoituksena. Posti lähettää lipukkeen automaattisesti sähköpostiisi täytettyäsi tiedot Postin sivuilla ja voit tulostaa sen sieltä.

Tiedot tullia varten:

  • Saaja: ADDL at Purdue University
  • Osoite: 406 S University St, West Lafayette, INDIANA 47907-2065, USA
  • Sisältötyyppi: muu (täytä: non-infectious sample for research)
  • Kuvaus: non-infectious sample for research
  • Arvo: 1e
  • Tariffinumeroa ei tarvita
  • Muista allekirjoittaa tullilipuke!

 

5. Kirjoita/tulosta oheinen vakuutus allekirjoitettuna kahtena kappaleena.

PACKAGE CONTAINS -DIAGNOSTIC SPECIMEN -NON-RESTRICTED

Regarding USDA Guidelines of Importation #1102 Feline and Canine Material I understand that the USDA import permit is not required for this material since I can provide the following true statements.

The material in this shipment is canine (dog) tissue/blood/DNA.

This material does not contain any other animal derived material (i-e. From livestock or poultry).

This material was NOT derived from dogs and/or cats which were inoculated with or exposed to any infectious agents of agricultural concern.

 

I declare that the above information is true and correct to the best of my knowledge.

 

Allekirjoitus, nimen selvennys ja päiväys

 

6. Laita kirjeeseen nimetyt vanupuikot, täyttämäsi lomakkeet koirista, tuotteiden tulostetut maksulomakkeet sekä vakuutus niin sisä- kuin  ulkopuolelle ja vielä tullilipuke paketin päälle. Laboratorionäytteitä ei saa jättää kirjelaatikkoon, vaan ne tulee viedä aina Postiin. Maksa lähetys Postiin.

  • Postitusosoite: ADDL at Purdue University, 406 S University St, West Lafayette, IN 47907-2065, USA