Pieniamerikanpaimenkoirat ry

Miniature American Shepherd Club of Finland

Tervetuloa

Pieniamerikanpaimenkoira on pienikokoinen paimenkoirarotu, jonka alkuperämaa on Yhdysvallat. Rotu kuuluu FCI:n roturyhmään 1 lammas- ja karjakoirat.

 

Pieniamerikanpaimenkoira on rotuna hyvin monipuolinen ja tarmokas, älykäs sekä miellyttämishaluinen ja soveltuu erinomaisesti erilaisiin harrastuksiin. 

Pieniamerikanpaimenkoirat ry rotukerho on perustettu alkuvuodesta 2018 yhdistämään rodun harrastajia ja tuomaan rotua ihmisten tietoisuuteen.

Tähän saakka pieniamerikanpaimenkoiria on voinut rekisteröidä Kennelliittoon suoraan vain FCI:n alaisista rekistereistä sekä AKC:n rekisteristä. Ulkomailla, etenkin Saksassa ja Yhdysvalloissa useiden aiemmin käytössä olleiden rekistereiden toiminta on jatkunut. Anoimme Kennelliitolta, että myös MASCA (Miniature Australian Shepherd Club of America) - ja ASDR (American Stock Dog Registry) -rekisteristä koira voitaisiin rekisteröidä Kennelliitoon omistajan anomuksesta. Jalostustieteellinen toimikunta hyväksyi anomuksemme 16.11.2021.

 

Nyt siis myös MASCA- ja ASDR-rekisterissä oleva koira voidaan omistajan anomuksesta merkitä ER-rekisteriin, ja että MASCA- ja ASDR-rekisteriin merkittyä ulkomaista urosta voi käyttää jalostukseen, jolloin jälkeläiset merkitään ER-rekisteriin. Erityisehto on voimassa 31.12.2025 saakka, jonka jälkeen AKC on ilmoittanut sulkevansa rotukirjan.

 

Toivomme tällä tukevamme rodun geneettistä monimuotoisuutta ja jalostuspohjaa.